Prasy do pizzy Cuppone


Prasy do pizzy 30-35-40-45-50cm

Prasa jest urządzeniem  przeznaczonym do formowania ciasta na pizzę. Pod wpływem nacisku dwóch stalowych płyt rozgrzewanych do roboczej temperatury 150-200 st.C ciasto zostaje rozprasowane do określonego rozmiaru. W zależności od modelu urządzenia oraz od gramatury porcji ciasta możliwe jest uzyskanie gotowego placka na pizzę o średnicy od 30 do 50 cm.

Urządzenie charakteryzuje niezwykle trwała konstrukcja oraz prosta obsługa. Stosowanie formierki w codziennej pracy skraca maksymalnie czas wytworzenia pizzy pozwalając na zwiększenie mozliwości przerobowych pizzerii.

 


Katalog do pobrania

pizzaform-2017


 


 

model PZF/30DS PZF/35DS PZF/40DS PZF/45DS PZF/50DS
l     p      h l     p      h l     p      h l     p      h l     p      h
Wymiary mm 500 x 610 x 770 500 x 610 x 770 550 x 710 x 845 550 x 710 x 845 550 x 710 x 845
h h h h h
mm 550 550 600 600 600
Średnica pizzy mm 300 350 400 450 500
Zasilanie Volt 50Hz AC 230
AC 3 230
AC 3 N 400
AC 230
AC 3 230
AC 3 N 400
AC 230
AC 3 230
AC 3 N 400
AC 230
AC 3 230
AC 3 N 400
AC 230
AC 3 230
AC 3 N 400
Moc kW/max 4,13 4,13 5,55 6,55 6,55
Moc/h kWh 2,9 2,9 3,9 4,6 4,6
Waga netto kg 143 147 186 191 196
l     p      h l     p      h l     p      h l     p      h l     p      h
Wymiar z opakowaniem mm 540 x 680 x 970 540 x 680 x 970 620 x 770 x 1010 620 x 770 x 1010 620 x 770 x 1010
Waga z opakowaniem kg 151 155 200 205 210

 


Podstawa pod prasę z szufladą 

 

 

Dane
l     p      h
wymiary prasy mm 560 x 710 x 800
waga netto kg 46
wymiary kartonu mm 620 x 770 x 910
waga brutto kg 54